Evde Kahve Yapmanın İncelikleri - keyf.in.

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Evde Kahve Yapmanın İncelikleri


admin

Toplam 330 yazı
28/03/2018 :  08:58:26 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Her ne kadar iyi ve taze kahve ilk şart olsa da, bazı küçük detaylara dikkat ederek kahvenin lezzetine lezzet katabilirsiniz... Kahve tercihi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bu nedenle, damak zevkinize uygun kahveyi küçük denemeler yaparak kendiniz bulabilirsiniz. Değişik kahveler ve demleme metodlarını deneyerek, değişik tatlara ulaşabilirsiniz.



KAHVE DEMLEMENİN TEMELLERİ
- İyi ve taze kahve çekirdeği almak tabii ki ilk şart.
- Kahve çekirdekleri, demleme işleminden hemen önce öğütülün. Ekipmanınızı en uygun öğütme derecesine (kalın-ince) ayarladığınızdan emin olmalısınız. Eğer çok ince öğütürseniz, kahvede acılaşma meydana gelir ve filtreler tıkanabilir.
- Kahvenizin tadının her zaman taze ve lezzetli olmasını istiyorsanız, ekipmanınızın temizliği çok önemli. O yüzden temiz bir kahve demleyicisi kullanın. Ekipmanınızda yağ ve reçine atıkları kalmışsa kahvenin tadında acılaşma meydana gelebilir.
- Kahvenin % 98’inin su olduğunu göz önünde bulundurarak, en iyi tada ulaşabilmek için mutlaka filtre edilmiş su veya şişe suyu kullanın.
- 6 oz (190 ml) su için 5gr. öğütülmüş kahve kullanın. Koyu veya hafif bir kahve demleyebilmek için suyun oranıyla değil de kahvenin oranıyla oynayın. Sizin damak zevkinize uygun olan lezzeti deneme yanılma yöntemiyle elde edebilirsiniz.
- Kahveyi tazeyken için. Demleme işleminden hemen sonra kahveyi ısı geçirmez bir pota veya termosa da koyabilirsiniz. Demlenmiş kahveyi ısıtıcı üzerinde tutmayın ve asla tekrar ısıtarak içilmeyin.

DEMLEME İŞLEMİNDE KALİTEYİ BELİRLEYEN ÖNEMLİ ETKENLER:
Kahve çekirdeğinin tazeliği, öğütme işleminin derecesi ve suyun kalitesidir. Bu üç önemli noktaya dikkat ederek iyi bir kahve yapabilirsiniz. Değişik kahve yapma tekniklerini ve demleme metodlarını denemelisiniz ve değişik kahvelerden tatmalısınız.

TAZE KAHVE ALDINIZ PEKİ SONRASI?
Aldığınız kahveyi nasıl saklamalısınız?
Hava, nem ve ışık taze kahvenin en büyük düşmanlarıdır. Bundan dolayı taze kahve çekirdeklerini her zaman ışık ve hava geçirmeyen kaplarda, dolap ve tezgah içinde, serin ve kuru ortamlarda saklamalısınız.

Kahve çekirdeklerini veya öğütülmüş kahveyi buzdolabında ve derin dondurucularda asla saklamayın. Kahve yaşayan bir organizma olduğundan, buzdolabında saklandığında nem ile beraber çekirdekler arası etkileşim başlar ve gerçek aromasını, lezzetini kaybeder.

En iyi sonucu elde etmek için taze kahve çekirdeklerini iki hafta içinde tüketmelisiniz. Maksimum lezzete ulaşmak için de kahve çekirdeklerini demlemeden hemen önce öğütmelisiniz.

Gloria Jean's Coffees



0.03 saniye.
06:39:28, 18 Şubat 2019, Pazartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve keyf.in®'in izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen keyf.in üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan keyf.in sorumlu tutulamaz.

© 2017-2019 keyf.in İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım