Mutfakta Kolaylığın Sırları - keyf.in.

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Mutfakta Kolaylığın Sırları


admin

Toplam 330 yazı
28/03/2018 :  08:35:51 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Dondurma servisini kolaylaştırmak için kaşığı sıcak suya daldırmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Peki, lezzetli mayonezler yapmak için neler yapmanız gerektiğini... Aşağıdaki pratik öneriler sayesinde, mutfaktaki işinizi kolaylaştırabilir ve yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.

Krema çırpmak
Kremayı daha hızlı çırpmak ve daha sert olmasını sağlamak için, hem kaseyi, hem çırpıcıları, hem de kremayı bir kaç dakika dondurucuda soğutun.

Tereyağını yumuşatmak
Bir paket tereyağını çabucak yumuşatmak için, ya rendeleyin ya da küçük, ısıtılmış bir tavayı üzerine koyun.

Tereyağını ölçmek
Tereyağını ölçmeden önce kaşığı ya da fincanı sıcak suya daldırın, tereyağı yapışmadan çabucak kayacaktır.

Bal ya da şurupları ölçmek
Bal ya da yoğun şurupları ölçmeden önce fincanı, sıvıyağ ile yağlayıp sıcak suyla çalkalayın.

Ketçap şişesi
Yeni bir ketçap şişesine bir pipet sokun, dibine kadar itin ve sonra da çıkarın. Bundan sonra ketçap düzgün bir biçimde akacaktır.



Yumurta çırpmak
Yumurtalar, oda sıcaklığındayken ve bir tutam tuz eklerseniz daha kabarık çırpılırlar.

Çikolata eritmek
Erimiş çikolata ustalık gerektirir. Çok ısınmasını ya da topaklaşmasını önlemek için, kırılmış çikolata parçalarını biraz sıcak kahve içine koyup erimeye bırakın. İki tat birbiriyle uyum içindedir, ister pasta ister krema yapın.

Balığın pullarını kazımak
Bir balığın, pullarını bütün mutfağa saçmadan temizlemek için, bir dakika kaynar suya daldırın. Pullar kolayca dökülür.

Balık hazırlamak
Bazı balıkların içinde bulunan siyah deriyi çıkarmak için, kaba tuzla ovun.

Şeker tozu yapmak
Şeker tozunuz mu bitti? Krepleriniz, hamur işleriniz için, bir kahve öğütücüsünde biraz granüle şeker öğütün.

Yumurta akını çırpmak
Yumurta aklarınızı çırpmadan önce, bir kaç saniye mikrodalgaya koyun. Hafif ısıtıldıktan sonra, kolayca çırparak sert hale getirebilirsiniz.

İnce un
Mükemmel bir biçimde elenmiş un için, bir kaç saniye mikserle karıştırın.

Topaksız beyaz sos
Yavaşça sulandırmaya çalışmadan soğuk sütü bir kerede boşaltın.

Birbirine yapışmayan buz küpleri
Üzerine biraz maden suyu serpiştirin.

Lezzetli mayonezler yapmak için
Aynı sıcaklıkta yumurta ve yağ kullanın, yumurtaları önceden buzdolabından çıkarın.

Kaselerin ya da tencerenin kaymasını önlemek
Yiyecekleri bir kasede ya da kulplu bir tencerede karıştırırken ya da çırparken, çalıştığınız alan üzerinde kaymalarını önlemek için altlarına nemli bir bez koyun.
Dondurma servisi
Servisi kolaylaştırmak için kaşığı ya da dondurma kaşığını çok sıcak su dolu bir kupaya daldırın.

Tefal

0.05 saniye.
08:04:40, 18 Şubat 2019, Pazartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve keyf.in®'in izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen keyf.in üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan keyf.in sorumlu tutulamaz.

© 2017-2019 keyf.in İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım